Kinderwens

Al voor dat je zwanger bent is het belangrijk je goed voor te bereiden op de zwangerschap. Je kan er zelf voor zorgen dat je kindje een gezonde start krijgt. Er zijn een aantal dingen waar aan je kan denken:

  • Probeer zo gezond mogelijk te eten en drinken. Gezonde voeding en een gezond gewicht zorgen er ook voor dat je vruchtbaarder bent.
  • Stoppen met roken kan erg lastig zijn. Probeer voor de zwangerschap al hiermee te stoppen. Dit zorgt er ook voor dat je vruchtbaarder bent.
  • Ook alcohol kan de vruchtbaarheid beïnvloeden, bij vrouwen én mannen. Het advies is beide te stoppen met alcohol drinken vanaf dat er een kinderwens is.
  • Slik foliumzuur, minimaal 4 weken voordat je zwanger wilt worden.

Op www.wokewoman.nl vind je veel meer informatie over zwanger worden en hulp hierbij. Hier staan ook de 10 dingen die je moet weten bij zwanger worden en zijn!

Kinderwensspreekuur
Vind je het fijn om voor een zwangerschap al bij een verloskundige te komen? Dan kan je een kinderwens afspraak inplannen bij de verloskundigenpraktijk naar keuze. Hierbij krijg je informatie over gezond zwanger worden en zwanger zijn. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de leefstijl, risicofactoren in de gezondheid, gezondheid en erfelijkheid in de familie en medicatiegebruik. Heb je hier specifieke vragen over, is het fijn dit van te voren kenbaar te maken.

Via de website www.zwangerwijzer.nl kun je een vragenlijst invullen die handig kan zijn om mee te nemen naar het kinderwensspreekuur. Deze uitdraai kan je meenemen naar je verloskundige

Gynaecoloog
Als het niet lukt om zwanger te worden, kan je een afspraak krijgen  bij de gynaecoloog in Gelre Ziekenhuizen locatie Zutphen voor extra onderzoek. Hier heb je een verwijzing van je huisarts voor nodig.

Freya is de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Hier vind je veel informatie die je wilt weten als zwanger worden niet (zomaar) lukt.