Ik ben zwanger wat nu?

Wanneer je een positieve zwangerschapstest hebt, kun je je aanmelden bij een van de verloskundigenpraktijken. Vervolgens krijg je een afspraak voor een intakegesprek. Meld je ook aan voor kraamzorg.

Ik heb een medische indicatie, moet ik dan een afspraak maken bij de verloskundige?

Als je al bij de gynaecoloog onder controle bent of al een verwijzing hebt, kun je direct bij de gynaecoloog een afspraak plannen voor een intakegesprek. Heb je nog geen verwijzing dan kun je deze vragen aan de huisarts of verloskundige. Bij twijfel is het verstandig om eerst een afspraak plannen bij een verloskundige naar keuze. Zij zal je dan doorverwijzen naar de gynaecoloog.

Hoe meld ik mij aan?

Zodra je zwanger bent, zoek je een verloskundigenpraktijk die bij je past. Je meldt je daaraan.
Bij zorgverleners vind je alle deelnemende praktijken.

Als je reeds een bekende medische indicatie hebt kan je via de huisarts rechtstreeks naar de gynaecoloog verwezen worden. Hierna krijg je een oproep voor een afspraak.
Bij zorgverleners vind je informatie t.a.v. de poli gynaecologie.

Heb ik er zelf invloed op hoe mijn zorgpad eruit komt te zien?

Jazeker, het zorgpad stelt de verloskundige samen met jou en de gynaecoloog op.

De verloskundigenpraktijk waar ik mij aan wil melden, staat niet op deze website. Kan ik mij daar dan niet aanmelden?

Het staat je vrij om een verloskundigenpraktijk te kiezen die jij graag wilt. Het kan zijn dat een verloskundigenpraktijk die niet op onze website staat, niet (geheel) werkt volgens de afspraken binnen Geboortezorg Zutphen.

Geboortezorg Zutphen werkt in de volgende gemeenten:
Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Doesburg, Lochem, Rheden, Voorst en Zutphen.

Woon je in een van deze gemeenten, dan kun je gebruik maken van Geboortezorg Zutphen. Door onze nauwe samenwerking krijg je de begeleiding die nodig is en het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Je kunt bij ons terecht voor een thuisbevalling, een bevalling in ons geboortecentrum IZZI, een zogenoemde medium risk bevalling in het ziekenhuis met een eerste lijns verloskundige of een klinische bevalling onder leiding van de gynaecoloog.

De kraamzorgorganisatie waar ik me aan wil melden, staat niet op deze website. Kan ik mij daar dan niet bij aanmelden?

Het staat je vrij om een kraamzorgorganisatie te kiezen die jij graag wilt. Het kan zijn dat een kraamzorgorganisatie die niet op onze website staat, niet (geheel) werkt volgens de afspraken binnen Geboortezorg Zutphen.