GELRE ZIEKENHUIZEN ZUTPHEN, AFDELING KINDERGENEESKUNDE

De meeste zwangerschappen verlopen gelukkig ongestoord. Soms maak je echter tijdens je zwangerschap al kennis met de kinderarts, bijvoorbeeld als je medicijnen gebruikt die van invloed kunnen zijn op de baby of als er op de echo bijzonderheden worden gezien. Ook als je kind geboren is, kan het zijn dat er kindergeneeskundige zorg nodig is. Bijvoorbeeld bij vroeggeboorte (32-37 weken, bevallingen onder de 32 weken vinden bij voorkeur in een academisch ziekenhuis plaats), als er verdenking is op infectie of wanneer er complicaties optreden. Vaak kun je dan samen op de kraamsuite blijven.

Bij grotere problemen kan de baby op de zuigelingenafdeling worden opgenomen. Hier zorgt een team van neonatologieverpleegkundigen voor de baby en kun je als moeder (wanneer je weer op krachten bent) ook meestal inroomen. Er is ook de mogelijkheid van beeldverbinding, naar de kraamsuite of zelfs naar huis! Je krijgt een vaste kinderarts als behandelaar en aanspreekpunt. De afdeling beschikt over diverse kwaliteitskeurmerken, zoals Zilveren Smiley, Neokeurmerk (Kangoeroe) en borstvoedingscertificaat. Hopelijk kun je samen spoedig naar huis. Meestal wordt er daarna een poliklinische controle afspraak gemaakt om te zien of alles goed gaat en natuurlijk ook om de juiste adviezen en begeleiding te geven.

De vakgroep kindergeneeskunde bestaat uit:
Drs A. Dings-Lammertink, drs I.C. Pernot, drs F.P.J. Dikken, drs M.J. Spaan-Groenemeijer,-> vervangen door: drs A.A. Madhuban  drs T.S. Verhoeks, drs H.F.H. Thijs

Spreekuurlocaties
Gelre Ziekenhuizen Zutphen
Routenummer 23
Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen
tel.: 0575 – 592 824

Polikliniek Lochem
Zwiepseweg 105
7241 GR Lochem
tel.: 0575 – 744 300

Polikliniek Dieren
Wilhelminaweg 80AA
6951 BR  Dieren
Tel: 0575-592 824

Vrouw en Kind Centrum Zutphen (verloskamers, kraamafdeling, neonatologieafdeling)

Gelre Ziekenhuizen locatie Zutphen
Routenummer 32
Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen
tel.: 0575 – 592 328
www.gelreziekenhuizen.nl